• DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %3,72
Sancaktepe’de Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla Mücadele toplantısı yapıldı

Sancaktepe’de Ben Olsaydım Temalı Bağımlılıkla Mücadele toplantısı yapıldı

Sancaktepe Kaymakamlığı koordinasyonunda  “Ben Olsaydım” Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda bağımlılık ile mücadele çalışmaları masaya yatırıldı.

Sancaktepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Bağımlılık Danışma Birimi tarafından düzenlenen madde, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumumuzu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı sona erdi.

5 Nisan Salı günü Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya;  Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kamu Kurumlarının Müdür ve amirleri, STK Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Çalıştayda bir selamlama konuşması yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, bağımlılıkla mücadele konusunun toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek: “21. Yüzyıl, bağımlılık türlerinin küresel çapta arttığı bir dönem olmuştur. Bağımlılık; sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozarak dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olmasının yanında ülkelere mali açıdan da büyük zararlar veren toplumsal birer problemdir. Bu nedenle en önemli mücadelelerden biri olan bağımlılıkla mücadele tüm kurumlar, STK’lar ve halkla birlikte topyekun yürütülmesi gereken bir mücadeledir. Bu mücadelede en etkili yöntem önlemektir, önleyici tedbirlerdir” dedi.

Kurum temsilcilerinin bağımlılıkla mücadele konusunda ben olsaydım dediği önerilerini paylaştığı çalıştayda; İlçe Emniyet Müdürü Şekip Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Sancaktepe Yeşilay Başkanı Dr. Abdullah İnan, Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi Ertuğrul Selçuk Karakurt, Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi personeli psikolog Demet Kılınç Koç, Sancaktepe İşkur Müdürlüğü İş Danışmanı Ali Rıza Kahraman  ve Bağımlılık Danışma Birimi personeli sosyolog Duygu Polat tarafından sunulan hizmetler ve sorun tespiti/ çözümlerine ilişkin birer sunum yapıldı.

Sunumların ardından çalıştayın ikinci bölümüne geçildi. Çalıştayın ikinci kısmında ise, bağımlılıkla mücadele çerçevesinde sorunların tespitin yapılması, önleyici tedbirler çerçevesinde kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgeler yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalışmaların belirlenmesi hakkında iştişareler yapıldı.

Öte yandan katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak ‘Ben Olsaydım’ yaklaşımı ile çözüm önerilerini Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen formlara yazmaları istendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM